FOTOGRAFIE | WEBDESIGN | VIDEO | GODS NAAM

Het is HOBBY, geen bedrijf en geen professional

WEBDESIGN

Toen ik begon met websites maken, was het een ontdekkingsreis. In het begin werkte ik met FrontPage. Leerde html en CSS kennen. Later werd het een database gestuurde website met het systeem e107. De eigenaar kon achter de schermen makkelijk de website onderhouden.

De grootste website die ik heb gemaakt was voor een camping in html, in 4 talen met een totaal van 100 blz. Dit was een intensieve klus. Rond de 60 websites die ik heb gemaakt in de laatste 20 jaar zijn de meeste verdampt. De website bestaat niet meer omdat sociaal media het heeft overgenomen of omdat de stichting verdwenen is of omdat de persoon geen zzp bedrijf meer heeft, de redenen zijn tal.

webdesign Gerda Beek
Hoorn Oosterpoort

WORDPRESS

De laatste jaren heb ik geen website meer gemaakt omdat ik er geen uitdaging in zag maar tegenwoordig is tegenwoordig het WordPress systeem die meest gebruikt word. Dus ik moest er maar eens nodig induiken en het is een leuk en mooi programma om websites mee te maken.  Het onderhoud is niet zo erg moeilijk, als je weet hoe het werkt. Maar dat is met alles en er zijn veel filmpjes over te vinden.

STAPPEN WEBSITE

Dan zijn er enkele stappen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat je de website krijgt die je wil. Zo kort mogelijk zal ik het aangeven.

  • Je hebt een domeinnaam nodig  HIER
  • Je hebt een Host nodig, waar je website op draait

Nu ben ik fan van deze Host en is niet duur. Ook zorgt deze host voor de domeinnaam. De kosten zie je op hun site. Of kijk voor DEZE HOST. Het blijft soms zoeken naar de  goedkopere en betere host. Nu is het vimexx wat ik graag zie.

  • Je gaat zelf het pakket en domeinnaam aanvragen. Zodat het ook allemaal op je eigen naam staat en ik geen tussen persoon ben
  • Als het pakket en domeinnaam is aangevraagd en betaald dan ontvang je van de host een email met alle inlog gegevens. Dit kan met 10 minuten klaar zijn. Afhankelijk van de betaling.
  • Die email heb ik nodig om je website te gaan bouwen.
  • Als ik de email heb ga ik aan de slag voor je. Ik zal grofweg iets opzetten wat we besproken hebben en dit zal ik je tussentijds zien. Voldoet het, dan zal ik de website gaan verfijnen. Doorgaans is met 2 weken  je website klaar en online.

Dat was in het kort de stappen, nog enkele toelichtingen volgen hier naast.

INHOUD VAN JE WEBSITE

Je wilt een website en je hebt er gedachten over. Misschien heb je al een website maar wil je die vernieuwd hebben ! Kan ook. Misschien een huisstijl, misschien een logo (heb je die niet, kan ik die misschien voor je maken) en het belangrijkste van alles is :

DE INHOUD VAN JE WEBSITE

De inhoud graag van je in een word document.
In dat document heb je uitgewerkt welke onderwerpen je wilt hebben. (menu links) Ieder onderwerp inhoudelijk geschreven, die tekst neem ik letterlijk over in de website. Het kan niet zo zijn dat je na het plaatsen zinnen anders wilt formuleren ed. Weet dat de inhoud klopt. Plaats de foto`s bij het onderwerp in je word document maar de foto`s ontvang ik ook graag los via de email. Want de kwaliteit is een stuk minder vanuit een word document. Vergeet daarbij niet, dat een website in beweging is en vaak inhoudelijk nog wel eens word herschreven of andere foto`s erbij.
Als ik klaar ben met het maken en we zijn beide tevreden, dan krijg je de website terug. Ik zal je de inlog gegevens geven om in te loggen aan de achterkant van je website. Je kan overal de wachtwoorden veranderen zodat het ook echt allemaal van jou is.

Ons contact verloopt alleen via de email, zodat alles terug te lezen blijft. Ook de kosten die ik maak, bespreken we VOORAF met elkaar via de email.

NEEM CONTACT OP

Wie weet kan ik je ergens mee helpen. Klim in het contactformulier en stuur een berichtje.

Gerda Beek
GERDA BEEK
webmaster