FOTOGRAFIE | WEBDESIGN | VIDEO | GODS NAAM

FOTOGRAFIE

FOTOGRAFIE

Als kind was ik altijd al bezig met filmen 8 mm en foto`s maken. Dure hobby, maar tegenwoordig is het digitaal. Dat scheelt in de ontwikkelingskosten. Van 1 situatie maak ik dan ook gerust 10 foto`s. Op een evenement kan ik zo 200 tot 400 foto`s maken. De beste pluk ik er dan uit. Erg leuk om te doen. Soms kan ik ook tijden ronddwalen in een park en daar foto`s maken van paddenstoelen ofzo. Meerdere keren een bruiloft op de foto gezet, ook zo leuk. Soms met twee toestellen tegelijk om mijn nek. Zodat ik niet steeds van lens hoef te wisselen. Een heerlijke hobby, wat mijn gedachten ook tot rust brengt. Om je een indruk te geven: 

Hoorn foto Gerda Beek

EVENEMENTEN SESH

Ongeveer 10 jaar ben ik betrokken geweest bij de Stichting Evenementen Stad Hoorn (SESH) als fotograaf en webmaster. Dan kom je nog wel eens op plaatsen waar je normaal niet zo snel komt. Ik genoot ervan. Live in Hoorn, bezoek van Maxima aan de drumband Jong Hoorn, Bezoek van de Koning en Koningin aan Hoorn, zoveel mooie gelegenheden gehad.. Sesh bestaat helaas niet meer. (gelukkig heb ik de foto`s nog)

HET ARRESTATIETEAM

Het arrestatieteam stond in eens in mijn straat. Wat er aan de hand was wist ik niet, maar ik rende (in een reflex) naar mijn camera om op het balkon deze foto`s te maken. Het had net zo goed oorlog kunnen zijn en ik grijp als eerste mijn camera om te zien wat er aan de hand is.

Verschillende media (trots) benaderde mij om de foto`s te mogen gebruiken. Op de voorkant van de NHD krant. Zo bijzonder. De brandweer en de ambulance en toeschouwers werden op afstand gehouden. Maar op één of andere manier zat ik op mijn balkon er precies tussenin en ben ik niet gezien door de agenten. Want ik denk dat ze hier niet heel blij mee waren. Maar ik wel.

VAKANTIE

Zoals iedereen neem ook ik mijn toestel mee op vakantie en dan schiet ik erg veel. Trouwens dat doe ik altijd. Want dan zit er vast wel een goede tussen. Ongeveer meer dan de helft bewaar ik, de rest gooi ik afgekeurd weg.

DIEREN

Dieren zijn ook een geweldig om op de foto vast te leggen. Soms gewoon in je tuin. Al kwam ik de arend niet in mijn achtertuin tegen maar op de Nationale Hulp verlenersdag. De NHVD was ik het eerste jaar de fotograaf van het evenement en de webmaster, daar zijn ook veel foto`s gemaakt natuurlijk.

UTOPIA

Als Utopia fan van het eerste seizoen, was ik fan van Isabella Smit. Verschillende concerten bezocht met mijn camera. Haar manager Max benaderde mij met de vraag een nieuwe portfolio te maken voor Isabella. Het plan was in een bootje door de grachten van Amsterdam. De tijd kwam er tussen te zitten en Isabella was druk met werk. Het zingen is even wat minder en nu is ze druk met haar zoontje. Wie weet belt Max mij nog een keer? De foto, met hoed: is een cover geworden van een cd. en gebruikt als postzegel van en door de fans. Hoe leuk is dat.

CHRISTEN UNIE HOORN

Zo heb ik ook de Christen Unie in Hoorn mogen voorzien van hun profiel foto`s. Zo kan ik echt nog een hele poos doorgaan, maar deze website moet niet mijn foto galerij gaan worden. Mijn foto`s vind je op mijn Facebook pagina Fotografie Gerda Beek. Like mijn pagina en zo ben je altijd op de hoogte van nieuwe foto`s.

GEZINSFOTO

Ook leuk om te doen zijn de gezinsfotoshoot die ik heb mogen doen. Eigenlijk vind ik dat best spannend, want je staat in eens voor een groep mensen die je niet kent en daar moet je een leuke foto van zien te maken. Met behulp van Photoshop bewerk ik de foto`s tot een goed geslaagde foto. Het is mijn hobby, ik ben geen professional. Ook is het mijn werk niet. Alleen maar fun.

PHOTOSHOP

Foto`s bewerken is ook iets wat ik een uitdaging vind. Heeft u een foto, die zo leuk is, maar net die puist. Neem gerust contact met mij op als u problemen heeft met een dierbare foto. Soms is het te verhelpen en daar wil ik u graag bij helpen. Zoals onderstaande foto: als oefening en voor de lol heb ik het straatbeeld wat opgeschoond. Ook bewerk ik foto`s voor een groep op facebook. Dat is een dagelijkse bezigheid voor 24 uur. Doe ik niet, alleen maar als ik er zin in heb. Jantje moet een rood shirt ipv. zwart. Pietje moet van de foto verwijderd worden. Een gezicht verwisseling. Allemaal leuk om te doen. Leerzaam ook. Heb je een foto die bewerkt moet worden, neem gewoon even contact met me op. Ik doe het gratis voor je.

ZOEK DE VERSCHILLEN

West in Hoorn Photoshop Gerda Beek

ONLINE FOTO`S

FACEBOOK PAGINA

NEEM CONTACT OP

Wie weet kan ik je ergens mee helpen. Klim in het contactformulier en stuur een berichtje.

Gerda Beek
GERDA BEEK
webmaster